Veckosvep – Premier League & Bundesliga

Korta betraktelser från helgens matcher i Premier League & Bundesliga. Först ur Premier League, och som vanligt kommer tabellen över våra kära skottsiffror.

Premier League

plomg34

-Liverpool tog inte chansen att på riktigt blanda sig i striden om fjärdeplatsen, som erbjöds tack vare Uniteds förlust mot Everton. En seger mot West Brom och vi hade haft rejäl spänning i den kampen. Nu bör United kunna reda ut det hela.

-Newcastle gör sitt allra bästa för att blanda sig i bottenstriden. Åtta raka förluster och två vinster på de 15 är riktigt uselt, och nu skiljer bara fem poäng ner till Sunderland som med en match mindre spelad för närvarande innehar 18:e platsen. Skulle Newcastle åka ur vore det en genomklappning av episka mått.

-Hull vaknade till liv och fullkomligt pulveriserade Crystal Palace sett till skottsiffrorna. Från att ha snittat 10,65 skott per match under de första 32 matcherna lossade man nu iväg 21 skott, varav 7 stycken träffade mål, att jämföra med ett tidigare snitt på 3,4 skott på mål per match. Liket lever! Med tanke på Hulls återstående schema var de tre poängen absolut nödvändiga för att man ska ha en möjlighet att hänga sig kvar, och än är saken långt från biff.

-Mourinhos gameplan fungerade för andra veckan i rad felfritt. Trots att man lät Arsenal styra spelet och skjuta något mer lyckades Gunners bara träffa mål en gång på hela matchen, medan Mourinhos mannar kontrade fram tre skott på mål. Förvisso ingen seger, men Chelseas namn är så gott som ingraverat på ligapokalen redan.

Bundesliga

blomg30

-Borussia Mönchengladbach blir man inte riktigt klok på. Deras dalar är riktigt låga och deras skottratios sett över hela säsongen riktigt svaga för ett lag så högt upp i tabellen, men deras toppar är riktigt höga. Mot Wolfsburg, ett av ligans absolut giftigaste lag framåt, släpper man inte till ett enda skott på mål och nu börjar man vittra fjärdeplatsen.

-Hamburger SV ser ut som lite av veckans segrare i bottenstriden efter en ack så viktig seger hemma mot Augsburg, som dessutom ser rättvis ut sett till sifforna efter 8-3 i skott på mål i hemmalagets favör och det verkar som att även detta lik börjar visa levnadstecken. Poängtapp för samtliga bottenkonkurrenter innebär att laget ser betydligt ljusare ut för HSV som med fyra måls marginal kliver förbi Paderborn i kampen om att undvika direktnedflyttning.

-Bayern vann. Ligan alltså. Stor skräll.

Annonser
Taggad , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: