Om

På den här bloggen kommer du inte finna speciellt många gripande berättelser á la Erik Niva m.fl. om trasig uppväxt, ekonomiska bekymmer eller politiska slitningars inverkan på den moderna fotbollen. Däremot en hel del siffror, listor, tabeller, grafer och korrelationsanalyser. Förhoppningen är att kunna dyka lite djupare än att konstatera vem som gjorde flest mål under säsong x, eller vilket lag som vunnit mest poäng under år y. Jag hoppas kunna reda ut vilka siffror som faktiskt betyder något, och vilka som inte gör det. Kanske kan en och annan klassisk myt dödas längs vägen.

Min ursprungliga idé var att enbart avhandla svensk fotboll, men tyvärr finns det så otroligt mycket mer data att tillgå till de större ligorna och därmed mycket mer meningsfulla analyser att göra och större slutsatser att dra om man breddar perspektivet. Som passionerat Manchester United-fan följer jag Premier League slaviskt, därutöver försöker jag även se så mycket Bundesliga som möjligt så det är främst dessa ligor som kommer att vara i fokus när jag skriver om annat än allsvenskan, även om det säkerligen kommer smyga sig in lite från de övriga ligorna ute i Europa också.

Mer än någonting annat är den här bloggen ett sätt för mig att bli bättre. Bättre på att hämta, analysera och visualisera data, men framför allt, på att förstå fotboll.

Förhoppningsvis kan både mina (eventuella) läsare och jag själv lära oss något längs vägen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: